onsdag 11 mars 2009

Inbjudan till ansökningsomgång för yrkeshögskolan med start 2009

Organisationskommittén för yrkeshögskolan inbjuder till att ansöka om statligt stöd för start av yrkeshögskoleutbildning under 2009. Ansökningsperioden löper från den 18 mars 2009 till den 8 april 2009.

Syftet med denna ansökningsomgång är att få in nya utbildningar i yrkeshögskolan för att öka den totala volymen av eftergymnasiala yrkesutbildningar. Det betyder att ansökningar om utbildningar som redan har statligt stöd som kvalificerad yrkesutbildning (KY), påbyggnadsutbildning (PU) eller kompletterande utbildning (KU) med start under hösten 2009 inte kommer att prioriteras i denna ansökningsomgång. Om utbildningarna är pågående, men inga beslut om fortsatt stöd finns för hösten 2009 eller senare, kan dessa givetvis ingå i ansökningsomgången.

I denna ansökningsomgång finns heller inte möjlighet att ansöka om att ingå i yrkeshögskolan utan statligt stöd. I framtiden kommer dock även utbildningar utan statligt stöd att kunna ingå i yrkeshögskolan.

Ansökningsomgången genomförs praktiskt av Myndigheten för kvalificerad yrkesutbildning på uppdrag av Organisationskommittén för yrkeshögskolan. Det är KY-myndigheten som ska kontaktas om du har frågor kring ansökningsomgången. Det är dock kommittén som fattar beslut om vilka ansökningar som ska prioriteras och därmed ingå i yrkeshögskolan från och med hösten 2009.

Du hittar ansökningsanvisningar, webbformulär, information om kvalitetskriterier med mera på www.ky.se/yh2009.

Välkommen med din ansökan.

Med vänlig hälsning
Organisationskommittén för yrkeshögskolan